Referat: IK Arvika Fotboll - Västanviks AIF

Samling: Kl 12:30 (Granevik), Lingonvallen kl 13:45
Laguttagning: Oscar H, Goran, Jimmie L, Philip E, Lukas J, Kigge, Johan B, Damir, Alexander F, L-A Hult, Erik L, Khalil A, Robin K, Marco M, Per L,

Startelvan: Oskar, Philip, Goran, Jimmie, Erik L, Robin K, Christoffer, Per L, Damir, Lukas och Johan

Avbytare: Khalil, Per J, Lars-Anders, Marco M

I matchinledningen så visade bägge lagen att dom ville rulla boll inom laget. Problemet var bara att Arvika gjorde inga misstag medans vi stod för ett ex antal felpass, speciellt under första kvarten och det fick vi betala dyrt för.

1-0 kom redan i den 4:e minuten, vi tappade boll när lagkamraterna var redan på väg uppåt och Arvika kunde kontra in ledningsmålet. Detta upprepade sig både i den 5:e och 7:e minuten, men då hann backlinjen ikapp och täckte Arvikas avslut till hörna.

Vi kändes på väg in i matchen, men ännu en bolltapp likt dom tidigare gjorde att Arvika ställde om snabbt och gjorde 2-0 i den 12:e minuten. Killarna reagerade bra på detta och hade en bra tio minuters period där man ägde boll lite mer och även om bollen kom sällan fram till Lukas och Johan så fanns det intentionen där.

Så det var därför 3-0 målet i den 32:a minuten kom oväntad, men ännu en snabb omställning ställde det till för oss, Oskar räddade första avslutet men på returen fanns det inget att göra. Killarna grävde inte ner sig, man fortsatte att jobba hårt för varandra och i den 40:e minuten kom första avslut på mål, det var Johan som testade, bollen täcktes dock av en back och målvakten hade inga problem att rädda. 3-0 i halvtid kändes något för mycket för vad Arvika själva skapat, vi bjuder dom mer eller mindre på tre mål.

I halvtid sades det att vi skulle försöka pressa dom högre upp, känslan var att backarna inte var allt för trygga med boll samt att vi då skulle tvinga målvakten att sparka ut bollen istället för att rulla ut den. Marco och Lars-Anders kom in till 2:a halvlek, Erik och Robin fick vila.

Sagt och gjort så tycker jag personligen att vi ägde i stort sätt hela 2:a halvleken. Det ska sägas att jag tror inte målvakten sparkade upp en enda boll, men då vi pressade högt så kunde inte backarna spela rätt vända och fick det mycket svårare att hitta sitt mittfält. Vi jobbade tillbaka bollen väldigt ofta och högt upp som sagt.

Redan i den 46: e minuten så var Lukas nära att komma genom. I den 51:a minuten var det Johan som testade med ett skott, den gick lite över. I den 52:a minuten så kom vi på en bra anfall till höger, vi fick med oss en frispark. På den kom Jimmie högst upp och nickade, målvakten räddade. I den 58:e minuten fick vi utdelning av den pressen som vi gjorde, Kigge vann en boll och slog ett bra inlägg som en back nickade i eget mål, 3-1 kändes bra! Arvika spelarna började bli lite frustrerade.

Tyvärr drog vi på en frispark i den 66:e minuten, detta i deras första riktiga anfall i 2:a halvlek. Frisparken tog på muren och ställde Oskar helt i vårat mål och 4-1 var ett faktum, högst orättvist. Killarna hade då gjort imponerande första 20 minuter i 2:a halvlek.

Killarna kände av 4-1 målet och kanske började orken också ta ut sitt rätt. Khalil fick också hoppa in sista 15-20 minuter. Han fick i uppgift att gå på djupet, vilket han gjorde bra. I den 34:e minuten hade vi ett fint anfall där bollen gick genom Jimmie, Marco, Johan till Khalil som avslutade lite utanför. 4-1 skulle stå sig tiden ut.

Med tanke på att det var vår första match och första gång vi spelade över en hel fotbollsplan tycker jag killarna gör det bra. Positivt överraskad över att dom flesta klarade av att spela 90 minuter. Det var en bra genomkörare!